Ecologizare Mediu - Raportari AFM
Ecologizare Mediu

SOLUTII INTEGRATE DE MEDIU

CONSULTANTA DE MEDIU

Telefon contact Ecologizare Mediu
E-mail contact Ecologizare Mediu
Facebook Ecologizare Mediu

Raportari AFM

Legislatia din Romania obliga companiile publice sau private sa depuna raportari cu evidenta ambalajelor introduse pe piata din Romania, atat pentru ambalajele generate din activitatea de productie, cat si pentru cele din import.

Ecologizare Mediu va ofera consultanta specializata privind indeplinirea obiectivului de reciclare pentru ambalajele introduse in piata din Romania si va ofera servicii de elaborare a documentatiilor necesare si realizarea completa a rapoartelor catre Administratia Fondului de Mediu. Raportarile catre AFM se realizeaza lunar si se dupun pana la data de 25 a fiecarei luni.

Societatile care au obligatia conform legislatiei de a raporta ambalajele introduse pe piata sunt agentii economici (producatori sau importatori) care introduc pe piata produse ambalate, cei care supra-ambaleaza produse ambalate individual in vederea revanzarii si cei care introduc pe piata ambalaje de desfacere. Acestea sunt responsabile pentru deseurile generate de ambalajele primare si secundare folosite, informatii ce sunt prinse in raportarile catre AFM.

Conform legislatiei de mediu, fiecare agent economic care introduce ambalaje pe piata din Romania are obligatia sa isi atinga tinta de reciclare de 60% din cantitatea de ambalaje introduse pe piata.

Daca se opteaza pentru transferarea responsabilitatii catre un OTR in vederea indeplinirii tintei de reciclare de 60%, trebuie stabilita lunar cantitatea de ambalaje si completarea unor anexe, dar si interpretarea corecta a rapoartelor de valorificare emise de catre OTR-uri ce sunt necesare in vederea realizarii declaratiilor catre AFM.

Daca se opteaza pentru atingerea tintelor de reciclare pe cont propriu, acest lucru presupune analizarea trasabilitatii oferite de catre reciclatorii finali, ceea ce poate reprezenta un proces anevoios pentru persoanele fara experienta.

Neatingerea obiectivului de reciclare/valorificare presupune plata contributiei de 2 lei/kg pentru ambalaje direct la AFM.

Ecologizare Mediu se ocupa de realizarea trasabilitatii deseurilor pana la reciclatorul final si de realizarea si incarcarea raportarilor lunare catre Administratia Fondului de Mediu.

 

 Ecologizare Mediu S.R.L. este o firma specializata in asigurarea serviciilor de consultanta de mediu eficiente si personalizate pe diferite domenii de activitate

S.C. Ecologizare Mediu S.R.L.

”Pentru o lume mai buna, mai curata si mai sanatoasa.

Seriozitate, eficienta si profesionalism”